Eiendomsskatt (IBI)

Hvordan beregnes eiendomsskatt?
På lik linje med i Norge betales eiendomskatt på grunnlag av et statens takstmessig verdianslag for fast eiendom i den aktuelle kommunen og betegnes som på Gran Canaria som "IBI".

Hvordan betales eiendomskatt?
Som kunde hos Norsk Boligformidling opprettes autotrekk fra din spanske konto. Eiendomsskatt betales på anmodning to ganger per år.

Hvor mye er eiendomskatten for de ulike boligene?
Eiendomskatten er oppgitt i alle våre boligannonser på norskboligformidling.no

Hvor mye utgjør eiendomskatten?
Beløpet på eiendomskatten oppgis i boligannonsen basert selgers oppplysninger.

Eksempel:

Type: 2-soveroms leilighet
Område: Arguineguin
Byggeår: 1986
Bebygd areal: 55m²
Beregnet eiendomsskatt: (198 € x 2) = 396 € per år

Bruk regnskapsfører
Det kan være vanskelig å sette seg inn i utenlandske skatteregler. Norsk Boligformidling anbefaler derfor alle boligkjøpere å ta kontakt med vår samarbeidende regnskapsfører som kjenner til kanariske skatteregler for nordmenn, og slippe eventuelle skattemessige problemer.

Les også mer på skatteetaten.no