Inventar og møbler

Dersom kjøper og selger eniges om gjøre opp for inventar og møbler på egen faktura er det viktig at kjøper og selger er klar over kravene til dokumentasjon.

Spesifikasjonsliste
For å imøtekomme kravene til å betale for inventar og møbler ved bolighandel må selgere levere privat faktura med spesifisert liste og priser over alle artiklene. Prisene må ikke overstige markedspris.

Skatt på inventar og møbler
Spanske myndigheter beregner inventar og møbler som en del av bolighandelen. Du må derfor betale 5.5. %, i stedet for 6.5 % omsetningsskatt. Det er minimal skattebesparelse dersom partene velger denne løsningen ifm eiendomskjøpet.

Vårt oppgjørskontor hjelper deg med beregning og innbetaling av alle skatter og omkostninger.